Košík

Váš nákupní košík je prázdný.

HARMONELO PROBIO

HARMONELO-PROBIO

Doplněk stravy Harmonelo Probio je sirup na bázi prebiotické rozpustné vlákniny z čekanky. Obsahuje jedinečnou kombinaci 12 probiotických kmenů šetrně ošetřených tzv. tyndalizační technologií, díky které si probiotika zachovávají svůj účinek. Doporučená dávka obsahuje probiotikum vyrobené z 10 miliard bakterií. Produkt je posílen čistým inulinem, čímž se vytváří silný synergický efekt na přátelské střevní bakterie.

není skladem 1 100 Kč / ks kus

Potřebujete poradit?

Harmonelo Probio

Harmonelo Probio

Hladké zažívání po celý den

Chutný sirup na bázi prebiotické rozpustné vlákniny z čekanky. Obsahuje jedinečnou kombinaci 12 probiotických kmenů. Probiotika jsou šetrně ošetřena tzv. tyndalizační technologií, nedochází tak k narušení probiotického účinku a přátelské bakterie si zachovávají svůj účinek. Uvádíme na trh zcela nový doplněk stravy, jehož hlavním cílem je působit příznivě na střevní mikrobiotu – napomáhá k udržení jejího normálního stavu a zároveň k lepší a hladší průchodnosti střev. Jednou z největších výhod je pak možnost použití i v nestandardních případech, kdy není doporučeno užívat běžně dostupná probiotika.

 

Hlavní výhody:

Sirup se rychle vstřebává – vysoká biologická dostupnost aktivních složek
Jednoduché použití
Bez lepku a mléčných složek
Slazeno rozpustnou vlákninou a steviol-glykosidy získanými z rostliny stévie
Podporuje zvýšení četnosti stolice a pravidelné vyprazdňování
Produkt je posílen čistým inulinem, který vytváří silný synergický efekt na přátelské střevní bakterie
Nízký glykemický index

 

Složení aktivních látek:

Harmonelo Probio obsahuje vyvážený komplex 12 různých probiotických kmenů* v počtu 10 miliard přátelských bakterií v základní denní dávce. Čekanková vláknina 2,7 g v denní dávce. Steviol-glykosidy (stévie) 10 mg.

 

Čemu přispívá Harmonelo Probio:

Normálnímu stavu střevní mikrobioty
Lepší a hladší průchodnosti střev
Zvýšení četnosti stolice

 

Rozpustná vláknina 

Nová generace prebiotik na bázi upravených, enzymaticky ztekucených čekankových fruktooligosacha­ridů přispívá k přirozené obnově střevní mikrobioty. Působí ve všech částech střeva, jak v tenkém, tak tlustém. Tuto vlákninu neumí naše tělo využít, strávit ani vstřebat. Je však důležitou živinou pro naše prospěšné střevní bakterie.

Mimoto podporuje množení bakterií bifidogenního typu ve střevech. V tom tlustém navíc zvyšuje produkci butyrátu přátelskými střevními bakteriemi. Butyrát je pro naše tělo velmi prospěšná látka. Slouží také jako zdroj energie pro buňky střevní sliznice, a tím napomáhá k obnově její integrity (celistvosti).

 

Probiotika a prebiotika 

WHO – Světová zdravotnická organizace definuje probiotika jako živé organismy, které, jsou-li aplikovány v adekvátním množství, působí příznivě na zdravotní stav hostitele.

Probiotické kultury, které používáme, jsou testované a bezpečné přátelské bakterie, jenž přirozeně obývají lidské trávicí ústrojí. Obecně jsou probiotika chápána jako látky příznivě ovlivňující vývoj střevní mikrobioty.

Prebiotika jsou pro člověka nestravitelné látky, jejichž konzumace má příznivý fyziologický účinek na hostitele. Toho je dosaženo selektivní stimulací růstu nebo aktivity některých kmenů střevní mikrobioty. Nejčastěji se jedná o oligosacharidy (FOS, GOS), vlákninu, pektiny a celulózu. S nadsázkou lze říct, že prebiotika jsou potravou pro probiotika.

Mikrobiální společenství jsou jedny z nejstarších organismů a součást našeho světa. Nachází se všude. Ve vzduchu, ve vodě, v potravě i uvnitř našeho těla. Proto je dobré žít s nimi v harmonii.

 

Stévie sladká (Stevia rebaudiana Bertoni)

Stévie je volně rostoucí keř v tropických a subtropických oblastech Jižní a Střední Ameriky. Hlavní síla tohoto keříku je ukryta v jeho listech a stoncích, které obsahují látku steviosid. Ta je 200–300krát sladší než sacharóza a má zanedbatelný energetický obsah. 

 

Složení:

Rozpustná vláknina z kořene čekanky obecné (Cichorium intybus) na bázi fruktooligosacha­ridů**, kyselina citrónová (regulátor kyselosti), inulin, tyndalizovaná probiotika – 12 kmenů (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Lactobacillus reuteri, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium animalis, Bifidobacterium infantis, Streptococcus thermophilus ), sorban draselný a benzoan sodný (konzervanty), aroma lesní plody, steviol-glykosid, xantanová guma.

 

Dávkování:

1× denně 2 cl, sirup lze konzumovat přímo, popřípadě lze doporučenou dávku rozředit v čaji, vodě nebo jiném nápoji.Jedná se o doplněk stravy, který není vhodný pro těhotné či kojící ženy a pro děti do 3 let. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí.

 

Skladovaní: Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25°C. Po otevření  doporučujeme skladovat v lednici a spotřebovat do 30 dnů.

 

Bohužel dle současné legislativy a NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 432/2012 (ze dne 16. května 2012), které platí od 14.12.2012, nám neumožňuje popisovat účinky našich doplňků na lidský organismus. Mohly vzbudit dojem zakázaného zdravotního nebo léčebného účinku bylin a přírodních látek i přesto, že se používají stovky let a pomohly mnoha lidem.

 


*seznam probiotických kmenů obsažených v Harmonelo Probio

Lactobacillus Acidophilus

Lactobacillus rhamnosus

Lactobacillus plantarum

Lactobacillus casei

Lactobacillus reuteri

Bifidobacterium animalis

Bifidobacterium infantis

Bifidobacterium bifidum

Bifidobacterium longum

Bifidobacterium lactis

Bifidobacterium breve

Streptococcus thermophilus

 

  **Vláknina obsahuje zbytkové množství směsi glukózy, fruktózy a sacharózy (max.15 %)

  

Tabulka výživových hodnot

  Hodnoty obsah na 100g Energie 79kJ / 19,4kcal Tuky 0g Cukry 1,4g Proteiny 0g

 

Obsah 500ml.

HARMONELO probiotika

HARMONELO – prevence civilizačních onemocnění

Nechť je Vaše jídlo Vašim lékem, nebo se lék, stane Vašim jídlem."   Hippokratés , „o­tec medicíny“

Jednou z nejdůležitějších složek jídelníčku zdravého člověka je vláknina. Její účinek je téměř všemocný - na srdce, na střeva, jako prevence mnohých civilizačních onemocnění. Pro správné fungování těla by měl dospělý člověk přijímat nejméně 30 g vlákniny denně. Ve vyspělých západních zemích je to však většinou sotva polovina.

Vláknina je také hlavní potravou pro přátelské bakterie – probiotika - které žijí v symbióze v našem střevě a udržují v trávicím traktu rovnováhu, mají tedy na naše zdraví zásadní prospěšný účinek. Probiotika jsou živé mikroorganismy, které obnovují zdravou střevní mikroflóru, což se odráží ve zvýšené imunitě. Až 80% imunitního systému totiž sídlí ve střevech. Jejich přítomnost v trávicím traktu hraje podstatnou roli již od časného kojeneckého věku až do stáří.

Složení střevní mikroflóry má neoddiskutovatelný význam pro zdravotní stav člověka. Dobrá nálada, duševní zdraví i imunita začíná ve střevech!

 

Nákupní rádce

Žádný dotaz nebyl nalezen. Zeptejte se jako první.

VKLÁDÁM PRODUKTY DO KOŠÍKU
Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, aby Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".