Ghí 200ml Wolfberry
Kód: 49060Bohaté zkušenosti v oboru
Osobní odběr
objednávky
Rychlá expedice zboží
na jakékoliv místo
Rychlá komunikace
se zákazníky
Detailní popis produktu
Více informacíMáselný tuk, kterému se dnes říká podle indické kuchyně ghí, není žádnou novinkou ani v českých luzích a hájích. Naše babičky, nebo slavná kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová, mu říkaly přepuštěné máslo nebo šmolc. Oceňovaly především to, že díky absenci vody a bílkovin nežlukne, takže v dobře uzavřené nádobě vydrží na chladném a temném místě i několik měsíců.
Ghí je čistý tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda, ale i vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni i chuť s mírně nasládlým, ořechovým podtónem.
Ghí se sice vyrábí z másla, ale díky zpracování se v něm nenachází laktóza ani kasein. Díky této vlastnosti si ho mohou, po poradě s lékařem, dopřát i lidé, kteří mají rádi chuť másla, ale trpí alergií na některou z mléčných složek.
Další z jeho neocenitelných vlastností je velmi vysoký bod zápalnosti, který se pohybuje okolo 240°C. Této schopnosti je dosaženo právě díky tomu, že při přepouštění másla jsou odstraněny všechny jeho příměsi. Při pečení nebo smažení tak nedochází k přepalování látek obsažených v tucích s nižším bodem kouřivosti a k jejich škodlivému uvolňování do potravin.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 3693 kJ/882 kcal; Tuky: 99 g – z toho nasycené mastné kyseliny 65 g; Sacharidy: 0 g – z toho cukry 0 g, Vláknina: 0 g, Bílkoviny: 0 g; ; Sůl: 0 g;
Minimální trvanlivost
V uzavřené nádobě na chladném a temném místě minimálně 12 měsíců. Při teplotě do 20°C můžete ghí skladovat i mimo lednici.
Země původu suroviny
Polsko
Vyrobeno
V České republice
Výrobce
Wolfberry s.r.o., Bohunická 5, 619 00 Brno
Obsah
200 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář