Wolfberry Himalájská sůl černá KALA NAMAK 250g
Charakteristika
Kala Namak se sice v češtině říká černá sůl, ale černá zdaleka
není. Toto exotické dochucovadlo je bohatá směs minerálů s vysokým
obsahem železa a dalších prvků, které soli dávají spíš temně rudou a
šedou barvu.
Černá sůl se těží ze sopečných jezer Pákistánu a Indie a její chuť a
vůně může ty, kteří s ní přijdou poprvé do styku odradit, protože
připomíná uvařená vejce na tvrdo. Po tepelné úpravě však získává
zemité aroma.
Podle ájurvédských lékařů je Kala Namak nejvíce prospěšnou formou soli,
protože na rozdíl od obyčejné soli nezvyšuje obsah sodíku v krvi. Právě
proto tito učenci doporučují černou sůl lidem, kteří mají vysoký tlak,
nebo těm, kteří mají dietu s nízkým množstvím soli.
Bez černé soli by si místní obyvatelé nedokázali představit přípravu
takových lahůdek jako je chaats, čatní, nebo raitas. A slavné koření
čát másala? Tak vězte, že to by bez Kala Namak vůbec nebylo. Indové si
tuto sůl dávají i na ovoce, takže můžete vyzkoušet v našich
podmínkách malinko osolit například banán, nebo jablko a budete příjemně
překvapení zajímavou chutí.
Chemické rozbory ukázaly, že Kala Namak obsahuje širokou škálu
minerálních látek a stopových prvků. Nejvíce převládají chlorid sodný,
chlorid hořečnatý, síran sodný, chlorid vápenatý a železo.
Složení
Himalájská sůl černá Kala Namak 100%.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 0 kcal / 0 kJ; Tuky: 0 g, z toho
nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 0 g, z toho cukry
0 g; Vláknina: 0 g; Bílkoviny: 0g;
Sůl: 100 g.
Bez přídavku protihrudkující směsi.
Některé minerály ve 100g
Vápník: 340 mg; Mangan: 100 mg; Železo:
105.4 mg
Skladování
Skladujte v suchu a temnu.
Alergeny
Bez alergenů
Země původu
Pákistán
Obsah
250 g
Parametry
Země původu | Pákistán |
Produkty bez alergenů | Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez lepku, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez skořápkových plodů, Bez celeru, Bez siřičitanů, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez vajec, Bez mléka |